19 ianuarie 2006

Exprimări bizare

Niciodata nu ma voi satura de comentarii pe teme de vocabular si gramatica.
Cu cat descopar chestii noi si stupide, cu atat ma mananca mai tare palma sa le critic, in scris.
Am citit cu placere insemnarea lui luminescent despre greseli de gramatica elementara, si am impartasit cu bucurie oroarea din "glasul" ei. Facem parte din aceeasi secta. Ma bucur ca nu sunt singura.
Insemnarea asta nu este de fapt despre o greseala de gramatica, ci despre un fel de a te exprima. A venit la mine un coleg si mi-a spus ca intr-unul din contractele semnate recent "s-a strecurat" o greseala. Nu majora. Rideam cu pofta inainte sa fi terminat fraza. Ma uitam cu bucurie la fata lui stupefiata. Nu intelegea ce mi se parea atat de hilar. Ma uitam din nou la fata lui si imi inchipuiam greseala personificata, sub infatisarea unui spiridus mic si rau care isi croieste drum printre obstacole pentru a "se strecura" prin continutul contractului. Ajuns la intrarea in contract, Titlul cel mare si rau il opreste, fireste, si il intreaba:
- Tu! De unde vii si incotro mergi?
Greseala, parsiva, spune:
- Am fost chemata de Capitolul III, Durata contractului, sa ma prezint la sedinta!
Titlul se consulta cu Preambulul si cu Capitolul I, amandoi veniti sa bea o cafea la Titlu in birou, si se intoarce catre Greseala:
- Cum te numesti?
Greseala raspunde ipocrit:
- 15 ianuarie 2006!
- Bine! Poti sa treci!
Greseala chicoteste in sinea ei, isi indreapta gulerul camasii si mai impinge putin nodul cravatei in sus, isi ia diplomatul si trece de poarta. Mergand pe langa biroul Capitolului II, Obiectul Contractului, ii vede acolo stand la o vorba pe (i), (ii) si (iii). Toti cu palariile in cap. Isi zice: "ce bine, nu m-au recunoscut". Merge mai departe, ajunge in sala de conferinte a Capitolului III, se aseaza in capul mesei, si, cu un gest pe care nu il vede nimeni, ascunde ecusonul lui pe care scrie 15 ianuarie 2005, si il pune in fata ostentativ pe cel cu 15 ianuarie 2006. Va veni si vremea in care toti vor afla cine este el! Dar atunci va fi prea tarziu! MWA - HA - HA - HA - HA!!!

Niciun comentariu: