14 ianuarie 2007

10 lucruri mai puţin cunoscute despre mine

Bine Mordax, fie :)
Mă bucur să văd că te-ai gândit la mine...
10 lucruri mai puţin cunoscute despre mine... hmmm.... cum o veni chestia asta? Hai să încerc:

1. Prima şi cea mai nasoală: număr absolut toate lucrurile care îmi ies în cale: maşini, jaluzele, balustrade, spiţe, afişe, franjuri, nasturi, minutele dintre staţiile de metrou, de câte ori bag în viteză etc, câte felii de pâine am tăiat, câte tăieturi am dat unei cepe etc. Adun absolut tot ce îmi iese în cale: numerele de înmatriculare (preferatele mele), înscrisuri, numere de telefon. Am un sistem inconştient de a raporta totul la cifre: unde văd cifre, le număr. După ce le număr, le adun, după ce le adun, stabilesc dacă rezultatul e bun sau nu. Bun = multiplu de 4+1. După ce stabilesc rezultatul, dacă e bun, merg mai departe, dacă nu, îl împart în câte "bune" este necesar ca să iasă totul bine. Maxim sunt trei :) De exemplu, 31 nu e bun, dar îl împart în 13, 9 si 9. 52 îl împart în 49 şi 3. 3 e singura excepţie de la numerele bune. E bun. Nu ştiu să spun de ce. Aşa îl consider eu. Numerele pare nu sunt bune. Când eram în liceu număram toate Daciile Nova pe drumul spre casă. După ce m-am plictisit de numărat, am început să fac concurs de pe o zi pe alta, dacă bat recordul din ziua trecută etc. Ca să nu uit ce record bat, şi dacă bat vreunul, m-am apucat să scriu recordul din fiecare zi. După aia am observat că în fiecare zi, în anumite locuri şi la anumite ore, mă intersectam cu aceleaşi maşini. Drept pentru care mi-am făcut o listuţă cu numerele care se repetau, ca să ştiu să nu le număr de mai multe ori într-o zi, că nu era corect :) De aici până la a ţine o evidenţă clară cu toate numerele de înmatriculare de Dacii Nova nu a mai fost decât un pas. Un tabel cu câte o coloană pentru fiecare calup de cifre, şi calupurile de litere ordonate alfabetic de sus până jos. Am renunţat după câteva luni, cred că a venit bacul, nu mai reţin. Am şi acum lista :)
2. Am colecţionat timbre când eram mică.
3. Nu-mi plac ţelina, hreanul, păstârnacul şi alte asemenea ierburi urât mirositoare din grădină. Tolerez mărarul şi pătrunjelul, dar nu în exces.
4. Îmi place să croşetez, să tricotez, sau să fac broderii pe etamină. Că nu mai am tehnică pentru nici una din chestiile astea, e altă poveste :) Dar îmi plac.
5. Obişnuiesc să-mi spun rugăciunea în fiecare noapte, înainte să adorm.
6. Nu-mi plac dinţii stricaţi şi persoanele cărora le miroase gura (cui dracu'???)
7. Mă mai cheamă şi Emanuela :))
8. Am cântat în cor 12 ani.
9. Sunt piromană: dacă am o brichetă şi ceva de ars, ard. Preferabil plastic. Îmi place să-l văd cum se scurge şi zumzăie.
10. Adorm la volan şi sunt un pericol public noaptea. Feriţi-vă de mine :(

4 comentarii:

sisiphe spunea...

in ce cor ai cantat?
am cantat si eu vreo 6-7 ani in mai multe; cel mai important a fost "voces primaverae"

imi place si mie sa cos si sa crosetez
am un globlen inceput de acum cativa ani si uitat undeva intr-o sacosa cam de cand am dat de internet ;))
m-as intoarce la crosetat: vreau sa-mi fac gentutza de telefon si bretea la umbrela :P

Cinderella spunea...

Cred ca sunt una din putinele persoane care cunoaste aproape tot ce ai scris tu despre tine...Numaratul, etamina, Emanuelaaaaaaaa, cantatul in cor si piromania...Si imi pare bine ca stiu toate astea...

sisiphe spunea...

elena trusca, vocea I, din 1993 pana la sfarsit

sunt sigura ca ma cunosti, cred ca am fost si in turnee impreuna, desi eram ataaaatea fete :)
vezi ca o sa scriu astazi despre si pun si-o poza dintr-un concert la ateneu :)

Anonim spunea...

Emanuela rulz.

Eu am ars niste chestii carora sunt sigur ca nu le-ai dat foc niciodata.

Eu mai am timbrele si acum. Vreo 30 de clasoare cu timbre + colite si tot ca trebuie.

Nu mai circul noaptea de acum incolo . . .