08 august 2006

Chestii mărunte, da' mărunte rău...

Îmi notasem undeva pe la servici câteva din chestiile care mă deranjează foarte tare, dar pentru că printre calităţile mele constanţa nu prea îşi găseşte locul, am ajuns să conştientizez că am o listă mare de astfel de mărunţişuri, numai că... uit care mai sunt. Tot ce ştiu este că uneori mă minunez cât de tare ajung să mă compar cu cazuri pe care le trata "Seinfeld". Mărunte şi, deseori, aberante.
Bunăoară, mă deranjează când unele din colegele mele înţeleg greşit rostul scaunului meu lăsat neocupat pentru o perioadă oarecare, şi şi-l trag pentru a se aşeza lângă o altă colegă de-a mea şi pentru a discuta diverse cu ea. Nu mă deranjează că se aşează la taclale cu ea, ci faptul că atunci când mă întorc la birou, ele se ridică de pe scaunul meu şi eu mă văd nevoită să mă aşez pe un loc... încălzit!
Mi se pare.... îîîhhhh....

12 comentarii:

Anonim spunea...

De problema asta m-am tot lovit si eu. Ce nu reuseam sa inteleg e de ce atunci cand te ridici tu de pe scaun si revii nu ti se pare cald dar daca sta altcineva sesizezi imediat. Singura explicatie care mi-a venit in cap e ca fiecare avem temperatura corpului diferita (cu cateva zecimi de grad probabil) si organismul sesizeaza aceste mici diferente. Si da, sunt inginer. :)

sneakysid spunea...

Nuuuu, io cred că avem un senzor în fund care ne indică variaţiile de temperatură...
... şi da, sunt politolog :)
Dar dacă luăm argumentul tău, înseamnă că:
1. ori amândoi avem temperaturi ale corpului mai scăzute decât ale tuturor celor care au şezut pe scaunul nostru, în lipsa noastră => ne îndreptăm spre stadiul de reptile.
2. ori fiecare fund străin care se aşează pe un scaun străin este mai cald decât al deţinătorului scaunului => dacă într-un birou facem un cerc din scaune şi fiecare următorul membru din cerc se aşează pe scaunul colegului de dinainte, la revenirea pe scaunul său, ultimul care se va aşeza va şedea pe un scaun încins, deoarece vom presupune că fiecare are senzaţia că scaunul lui este mai cald decât cel al colegului străin ocupat anterior!
3. ori fundurile noastre au o foarte mare rapiditate în a se răci odată sculate de pe scaun.
Makes any sense ? :D

Anonim spunea...

:D eu cred ca si fundul si scaunul se racesc....(scaunul mai repede decat fundul).de asta in momentul in care ne sculam noi de pe scaun (si nu se aseaza nimeni pe el intre timp), si apoi ne asezam dupa un timp pe el, scaunul ni se va parea...fie de o temperatura apropiata de cea a fundului nostru (deci nu vom sesiza o diferenta de temperatura), fie mai rece.(in functie de cat timp am fost plecati). in nici un caz mai cald. iar daca in timp ce noi ne plimbam...altcineva sta pe scaunul nostru, persoana respectiva (sau fundul ei :P) va pastra temperatura scaunului. asa ca atunci cand noi revenim,fundul nostru s-a racit, dar scaunul are aceeasi temp. ca in momentul in care noi ne-am ridicat de pe el.....:D deci e mai cald decat fundul nostru......right? :D

sneakysid spunea...

Deci curul e mai bun conducător de căldură decât scaunul.

Anonim spunea...

Gata, s-a facut lumina. Multumesc pentru explicatii. Sigur nu aveti ceva studii tehnice la baza (asa uitate intr-un coltisor)? :)

Anonim spunea...

cu pioneze camuflate ai incercat? am auzit ca metoda asta da rezultate de fiecare data in incercarea de a-ti mentine scaunul chilled :)

sneakysid spunea...

fry wrote:
"metoda asta da rezultate de fiecare data"...
Mă trec fiori reci pe şira spinării... cum adică de fiecare dată??? Câţi oameni ca mine mai sunt? Câţi obsedaţi de chestia asta am sculat din somn? Muşcaţi-mă ca să mă conving că nu dorm!!! Există chiar oameni care au LUAT MĂSURI într-o asemenea chestiune?
Rîsu' plânsuuuu'..... :)

Anonim spunea...

nobody wants to sit on the warm (and, from time to time, slightly wet) spot :)

theTudor spunea...

fundurile urasc scaunele caldutze :> clar

theTudor spunea...

Yeppie ! Can i have the back seat ?

sneakysid spunea...

all to yourself!!!
mail me at m_sidonia@hotmail.com

Anonim spunea...

you got mai1 :)