25 iulie 2006

Ce trebuie să fac pentru un nou permis

Sunt contrariată. Dar contrariată rău. Vreau să ştiu cine şi de ce doreşte să afle dacă eu sunt aptă din punct de vedere ginecologic să conduc o maşină pe ... scuzaţi expresia... carosabil.
Pentru cine nu ştie (şi pentru cine nu a făcut examenul medical pentru obţinerea sau preschimbarea permisului în mod legal, cum se face ... sniff sniff), ca să dovedeşti organului că meriţi să cari în portofel chestia aia roz cu poza ta pe ea, trebuie să faci examene medicale după cum urmează: boli interne, chirurgie ortopedie, neurochirurgie, psihiatrie, oftalmologie, O.R.L. şi obstetrică-ginecologie. În total şapte investigaţii. Las la o parte faptul că costă 250 de lei.
Sunt un om raţional şi mă străduiesc să fiu tolerantă şi înţelegătoare. Sunt convinsă că măcar o parte a acestor examene au o noimă. De exemplu dacă am o tenie, un picior de lemn, o operaţie la cap, o doagă lipsă, un ochi de sticlă şi o rinită cronică probabil că aş fi destul de indispusă şi nu m-aş putea concentra în trafic (!!!!). Dar obstetrică ginecologie??? Cum ar fi, mă întreb, să pice ghinionul pe mine acum şi să fiu nevoită să-mi schimb permisul de conducere când sunt însărcinată în luna a şaptea?? Mă vor refuza????
Dacă cineva are un răspuns la chestia asta, îl aştept şi dacă are noimă, să mor de nu-l accept. Până atunci....
A, şi dacă tot mă caută pe ici pe colo de tofelu’ de boli, de ce nu e trecută pe listă şi dermatologia? Poate am o iritaţie care mă jenează când ţin volanul...:(

10 comentarii:

Jen spunea...

generatii intregi de femei s-au intrebat... fara nici un rezultat.

(adica am dat si eu examen acum 3 ani, aceleasi examene imbecile, aceeasi alergatura de intrat la doctori care oricum nu se uita la tine... poate daca ai vreo boala venerica nu esti apta sa conduci? :D)

Anonim spunea...

am auzit ca e o masura ca sa le oblige pe cat mai multe femei sa isi faca testele... altfel, nu se duce nimeni de bunavoie, in scopuri preventive :)

sneakysid spunea...

Adică dacă eu vreau să mor de blenoragie, statul nu mă lasă, se erijează în marele conducător şi părinte (uau, sună cunoscut) şi mă ia de mânuţă şi mă duce la genicolog (ca să zic aşea...) Sunt emoţionată. Bine că ne mai trebuie din când în când un carnet nou de conducere.

Anonim spunea...

Mda, la barbati s-a scos "proba" asta de foc. Pot sa confirm! :D

Anonim spunea...

dap cum a zis marius s-a scos examenu ginecologic pt barbati!!

Anonim spunea...

3 months ago, same question:
http://www.weblog.ro/lifesux/2006-04-09/SIGURANTA+LA+VOLAN.html#76697

sneakysid spunea...

mda. trist. ce pot sa spun decat...urati-mi bafta!

Lulu spunea...

Syd, sunt unele boli, acolo "jos", care se manifesta prin mancarimi extreme si s-o fi handit organul ca daca ai vreuna din asta nu iti mai tii mainile pe volan asadar reprezinti un pericol public:-)) .

Anonim spunea...

legea a fost facuta de un barbat.altfel nu se explica.chiar?s-ar putea numi discriminare?daca da,mergi la consiliul ala,ca am vazut ca tot are chef sa dea amenzi pentru discriminare.a devenit o moda.

sneakysid spunea...

mmmm... don't tempt me...