20 iulie 2006

Tot coleguta

Ca să continui povestirea... unde rămăsesem? Ah, da, coleguţa îşi alintă prietenul în public. Cei care mă cunosc ştiu că sunt împotriva manifestărilor de drăgălăşenie în public, deci oamenii care se pretează la astfel de comportamente sunt pentru mine o sursă inepuizabilă de uimire. Dar coleguţa nu e nici pe departe prima care să-mi zburlească părul pe spate (ca să zic aşea)! Patric îşi va aduce cu siguranţă aminte de colegul Andrei, cel care vorbea (şuşotit ce-i drept) cu prietena lui de la telefonul fix din birou. Avea un vocabular tip Barbie, în contrast cu figura sa de moldovean serios de la Botoşani, şi folosea termeni de genul "ţi-a fost friguţ", "şi mie mi-e dor de tine" şi încheia cu "te pupăcesc, pa pa".

Ei, coleguţa nu se jenează să poarte conversaţii telefonice cu viitorul soţ, care încep invariabil cu "te pup rotoneaţă" sau "ce faci rotoneaţă" şi continuă cu frânturi de conversaţie care se învârt în jurul câtorva teme de sorginte casnică, de genul "ai mâncat?", sau "vezi că ai nuş'ce în frigider" sau "nu uita să-ţi încălzeşti nuş'ce" (ceea ce pe mine mă face să cred că domnul ori lucrează de acasă, ori e şomer).

Ei, cum sună "rotoneaţă"? "Foarte frumos", a sărit un pic de fund o colegă. Sunt de acord, e foarte cald şi afectuos. Dar acasă, nu la servici, când stai cu patru scorpii în birou! Care scorpii zâmbesc ştregăreşte de fiecare dată când o aud că vorbeşte cu "rotoneaţă", şi ciulesc urechile să vază ce mai are de povestit cu domnul. Ei, dar cum fără foc nu iese fum, evident că pornirea asta sadică împotriva lui "rotoneaţă" nu s-a născut din senin! Să facem deci un exerciţiu de imaginaţie. Închipuiţi-vă pentru o clipă că sunteţi coleg(ă) de birou cu o domnişoară care tocmai şi-a însuşit un panou de plută. Buun. Acum închipuiţi-vă aceeaşi domnişoară cum poziţionează panoul de plută pe pervaz, cum deschide o poză reprezentând-o pe ea dimpreună cu rotoneaţă, cum printează poza respectivă, şi cum stă preţ de câteva minute bune să decupeze corespunzător poza până ajunge la dimensiunea dorită, ca apoi să o fixeze pe panoul de plută şi să o privească îndelung şi oftând ori de câte ori îi fug ochii de la calculator. Iar asta este etapa finală, care a fost precedată de una pregătitoare, când nu poseda panou de plută, şi din când în când mai deschidea poza pe calculator ca să se uite la ea. Asta de câteva ori pe zi.

Niciodată, dar NICIODATĂ să nu te pui în gura femeilor!
Colegele ştiu de ce

Niciun comentariu: