28 decembrie 2005

Bărbaţii cu bască

Femeile la volan sunt periculoase. O da! Insa mai periculosi decat ele la volan sunt barbatii cu basca. Si asta o scriu dupa mai bine de 6 ani de cand mi-am luat permisul si am avut ocazia sa vad in oras toate specimenele de soferi cu putinta.

Daca despre femeile la volan s-a vorbit mult si se stie totul, despre barbatii cu basca vad ca nu vorbeste nimeni. Ciudat! Si totusi ei exista! Sunt peste tot in jurul nostru.

Am descoperit ca barbatii cu basca la volan sunt enervanti deoarece:

- sunt la volan
- tin volanul cu ambele maini
- au scaunul tras pana sub volan, astfel ca volanul se afla undeva intre barbie si piept, atingand ori una ori alta din aceste doua parti anatomice
- au basca

Prin extrapolare, daca poarta basca, putem deduce ca le este frig, deci de cele mai multe ori sunt si infofoliti pana dupa urechi. Asta ar putea explica partial si comportamentul lor ciudat la volan:

- nu acorda prioritate
- merg pe doua benzi in acelasi timp
- merg incet
- nu semnalizeaza

Daca nu sunt infofoliti, dar poarta totusi basca, se poate deduce ca este la moda. Mergand mai departe, ne intrebam: unde este oare la moda sa porti basca? Raspunsul este: la tara. Bine, la tara totul este la moda, dar probabil ca basca este ceva mai la moda decat restul modei. Deci barbatii cu basca poarta basca pentru ca le este frig sau pentru ca sunt de la tara. Stim bine ca la tara masina nationala este Dacia. De aici identificam deja cateva tipuri bine definite de barbati cu basca la volan:

- la volan de Dacie: masina paraie, curge, se opinteste, ca orice Dacie care se respecta. Are bandouri laterale, pe bara din fata, pe cea din spate, manute pe arc sub luneta, catei cu cap mobil intre boxele din spate, abtibild pe toate partile, genti lucitoare. Nu are dezaburire, geamurile sunt inghetate, nu se vede decat in fata, printr-o spartura in forma de cerc in dreptul soferului.

- la volan de Dacia Solenza: este mandrul posesor al unei limuzine care baga cald, dar pentru ca tine caldura pe recirculare geamurile sunt aburite, deci se aplica aceeasi schema cu cercul din dreptul soferului. Solenza este folosita pentru diverse corvoada, si este cunoscuta in cercurile prietenilor ca o moderna inlocuitoare a vechii carute.

- la volan de Dacia Logan: provine din barbatii cu basca la volan de Dacia Solenza, care s-au inscris pe liste si au apucat intre timp un Logan. Portbagajul este incapator, deci din el se vor putea distinge de multe ori itindu-se diverse obiecte, cum ar fi tevi de cupru, legaturi de praz, verze, multe verze, un congelator, colaci de otel etc. Capacul portbagajului nu trebuie neaparat inchis. In manual nu scrie asa ceva.

- la volan de masina scumpa: nu stiu modalitatile prin care au ajuns in posesia unei masini straine si scumpe, dar presupun ca ori a dat norocul peste ei, ori erau posesori de astfel de masini de mai demult si au aderat recent la moda cu basca.

Indiferent de categoria din care fac parte, barbatii cu basca la volan au niste chestii care ii face sa semene foarte mult cu femeile la volan. Unde nu este bine sa intalnesti o masina care are la volan un barbat cu basca?

- pe o strada cu sens unic: merge incet, nu-l poti depasi, nu-i poti da flashuri (pentru ca nu reactioneaza la ele). Ai putea la fel de bine sa ai in fata un autobuz. Mai bine te calmezi si astepti sa se lateasca strada sau sa traga pe dreapta.

- la un semafor cu timp scurt, daca este primul: intre momentul in care se face verde si apoi rosu, el are abia timp sa se trezeasca, sa bage in viteza si sa treaca, lasandu-te pe tine cu buza umflata, in fundul lui, injurand de mama focului.

- pe sosele sau autostrazi: deoarece merge pe mijloc, sau cat mai aproape de centrul drumului. Nu-l poti claxona, nu-i poti da flashuri. Nu raspunde. Va trebui sa astepti sa treaca toate tirurile si coloana de masini din fata ca sa-l poti depasi.

Avantajele unui barbat cu basca? Nu se rujeaza la semafor, deci daca nu pleaca din prima se poate presupune ca o fac pentru ca isi aranjeaza basca :) De cate ori poti sa-ti aranjezi basca? Probabil de mai putine ori decat are nevoie o femeie sa se rujeze:)

Alt avantaj: nu parcheaza. De unde vin ei, masinile nu se parcheaza, ele se lasa in drum, asa cum nimeresti. Deci, mai bine asa decat cu femeile care tamponeaza trei masini pana reusesc sa infiga matizul intre alte doua masini. Cu te poti alege cel mult daca ai in apropierea masinii tale parcate masina unui barbat cu basca? Sa zicem ca nu vei mai putea sa iesi pentru ca te-a blocat, dar macar masina e intreaga! :)

Niciun comentariu: