18 decembrie 2006

Despre farmacii

Trebuie să mă plâng de o chestie: farmaciile non-stop. Sâmbătă seară am căutat, în zadar, o farmacie deschisă non-stop în zona ultra centrală a Sălii Palatului. Nimic! Am străbătut Ştirbei Vodă, Calea Victoriei, Splaiul Independenţei, Piaţa Romană, Universitate, am ajuns şi pe la Gară. Nimic, absolut nimic! Am numărat cel puţin 8 farmacii, din care două Sensiblu. Nici una însă nu era deschisă. Întrebând pe unii şi pe alţii unde găsesc una deschisă, toţi, fără rezerve, şi-au dat cu părerea că ar trebui musai să fie una pe la Gară. Judecând după o logică normală, da, sunt şi eu de acord cu ei. Cum mama naibii să nu ai o farmacie deschisă non-stop la Gară? Şi, mergând pe aceeaşi logică, cum să nu ai una non-stop la Romană? Sau la Universitate? Sau la Victoriei? Evident că nu era pe nicăieri.
Am intrat la OMV la Gară şi m-am interesat dacă au medicamente. Nu mă aşteptam să aibă mare lucru, dar răspunsul a fost şi mai prompt: "nici un fel de medicamente". Îmi aduc aminte că într-o vreme unele benzinării ofereau o gamă de produse parafarmaceutice foarte utile. Eu cel puţin m-am bandajat la un deget tăiat dintr-o benzinărie Petrom, unde aveau tot, de la iod până la plasture. Dacă s-a schimbat ceva şi nu au voie să mai vândă chestii de acest gen, îmi pare rău. Un motiv în plus să car după mine prin geantă toată gama de analgezice disponibilă. Şi plasture. Nu se ştie niciodată când te apucă o durere de dinţi pe la miezul nopţii, şi doamne fereşte să ai nevoie să găseşti o farmacie cu program peste noapte!

6 comentarii:

Anonim spunea...

Da, stiu si eu cum este. Ca aveam intr-o seara niste dureri de masea.. si a trebuit sa astept pana la 7 dimineata, cand au deschis.

Anne spunea...

Am injurat si eu din aceleasi motive sambata noapte. Vezi ca e un sensiblu nonstop pe 1 Mai(vizavi de Cimitirul Evreiesc) daca mai ai vreodata nevoie.

Anonim spunea...

Este un Sensiblu non-stop in piata amzei!!!

Anonim spunea...

Se vede ca n-ai copii :). In fiecare sector e o farmacie "de stat" deschisa non-stop. In sectorul 2 de exemplu este undeva la intersectia Iancului cu Pantelimon. In afara de astea, sunt cateva Sensiblu; una in Piata Amzei, una la Piata Socului, probabil mai sunt si altele.

sneakysid spunea...

Oameni buni, multumesc pentru lamuriri :) Stiu si eu de Sensiblu-ul de pe Mihalache. Sunt clienta. Dar nu vedeam rostul deplasarii pana acolo, cand eu eram absolut convinsa ca trebuie sa mai fie unul in zona centrala. Imi pare rau ca nu am stiut de cel din Piata Amzei. Am notat.
Si nu... :) nu am copii :))

Anonim spunea...

E o farmacie nonstop la gara... si anume IN gara.