28 noiembrie 2006

Aris artisticus

Există o categorie de păsărici de plastic, observ eu, care aleargă după personalităţi. Să fiu mai explicită.
Se dă un eveniment oarecare, cu participare de soi, somon afumat şi tofelu' de aere, vedetisme, paiete şi sclipici telectual. Se presară cu câte un actor, regizor, scriitor, sau, după caz, manelist celebru, şi se lasă la macerat. Se aşteaptă preţ de câteva minute, până când se identifică vizual ţintele, şi se dă drumul la păsărici. Care păsărici încep să ciripească gureşe şi vesele, pivotând pe tocuri aidoma unor titireze (sau titirezuri?) şi culegând din palma bărbăţeilor celebri grăunţe de faimă şi firimituri de show-biz. Obrajii se înroşesc, gesturile delicate vin unul după altul ca gloanţele din mitralieră, de la fluturat de gene, la îndepărtat neatent şuviţa de pe gât. Se mai adună o scamă de pe puloverul vedetului, se mai pune o palmă pe braţ în vâltoarea unei conversatţi studiat dezinvolte, se rîde obligatoriu cu capul dat pe spate şi se aplică când şi când priviri galeşe cu subînţeles. Actoricus burlacus impresionatus flirtează cu păsărica, că de! doar n-o fi bou, şi antanta capătă forme definite într-un amalgam de mirosuri de bucătărie fină emanată de farfuriile ţinute de amâdoi în mâini şi parfum de decolteu expus generos al domnişoarei. Ochii văd, inima cere, fotograful imortalizează, păsărica tremură toată, hartistul e tot numai un zâmbet. Vă rog, oameni de ştiinţă, inventaţi dracului o pastilă pentru aceste biete păsărici, să scăpăm dracului odată de ele! Da, nu mă refer la una care să le vindece, ci la una care să le cureţe! :D

7 comentarii:

Anonim spunea...

Din pacate oamenii de stiinta n-o sa inventeze asa ceva. Pasaricile de plastic au aparut pentru ca era nevoie de ele... ca-n economia de piata, unde e cerere e si oferta, altfel nu se poate.

sneakysid spunea...

hmmm... corect... de acolo vin si pasaricile gonflabile...

Anonim spunea...

Ce rele sunteti fetelor.

Eu sunt de acord ca era creata o nevoie de asemenea animale dar mai este un aspect: majoritatea femeilor au o tendinta naturala de a se lipi de cineva mare. Vine din conditionarile genetice, e scris in ADN.

Anonim spunea...

Sau o tendinta de a se lipi de ceva mare :))

Anonim spunea...

sefu', la ce te referi mai exact cand spui ceva mare de care se lipesc chestii?

...

Anonim spunea...

Of of Chr, maine poimaine te mariti si tot la prostii te gandesti... :-P

sneakysid spunea...

Cred ca era necesar sa atasez un filmulet de prezentare, cu explicatii si grafice, ca unii se pare ca nu intelege... :)