Quiche Lorraine
Mi-e teamă de două lucruri: că voi pierde hârtia pe care am scris reţeta şi că va pleca din firmă francezul care mi-a dat-o. Motive suficiente ca să transcriu rapid reţeta pentru Quiche Lorraine. În franceză. De tradus o traduce cine poate. Sper să mai pot şi eu când m-o apuca cheful să o şi pun în practică J
So:
Recette Quiche Lorraine
(ce mişto, transcriu totul, cuvânt cu cuvânt..)
Ingrédients:
300 g. de pâte brisée
150 g. de Gruyère rapé
4 œufs entiers
200 g. crème fraîche
250 ml. lait
200 g. poitrine fumée
sel, poivre, noix de Muscade (nucşoară măcinată) – scrie francezul… heheheee J
Couper la poitrine fumée en petites lanières fines. Faire revenir les lardons à la poêle. Battre les œufs en omelette dans un bol. Ajouter la crème fraîche et le lait. Asaisonner avec sel, poivre et muscade. Mettre les lardons sur la pâte. Ajouter l’appareil. Parsemer avec le Gruyère. Cuire au four à 180/200 degrés.
So:
Recette Quiche Lorraine
(ce mişto, transcriu totul, cuvânt cu cuvânt..)
Ingrédients:
300 g. de pâte brisée
150 g. de Gruyère rapé
4 œufs entiers
200 g. crème fraîche
250 ml. lait
200 g. poitrine fumée
sel, poivre, noix de Muscade (nucşoară măcinată) – scrie francezul… heheheee J
Couper la poitrine fumée en petites lanières fines. Faire revenir les lardons à la poêle. Battre les œufs en omelette dans un bol. Ajouter la crème fraîche et le lait. Asaisonner avec sel, poivre et muscade. Mettre les lardons sur la pâte. Ajouter l’appareil. Parsemer avec le Gruyère. Cuire au four à 180/200 degrés.
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